Skip to main content

Punta Spanu

Veibeskrivelse fra Ile Rousse: 
Kjør sørover på N197 i retning Calvi. Ca 3 km etter avkjørselen til Algajola kjører du ned en ganske bratt bakke mot havna i Sant Ambrogio. Kryss jernbaneovergangen og kjør forbi en parkeringsplass på venstre side. Deretter tar du opp til venstre (svart skilt til en pizza-restaurant og et annet skilt til Cody Village). Denne veien følger du så langt det går, helt til du kommer til den store parkeringsplassen nesten ytterst på Punta Spanu.
Kart: 4149, Calvi

Korsika er kjent for sine flotte sandstrender, men det finnes også andre varianter. Punta Spanu er et område ute på ei halvøy rett ovenfor Calvi. Stedet kan være litt plundrete å finne, se veibeskrivelsen.

Men området er vel verdt en tur. Det består av en fantastisk blanding av klipper, små sandstrender og store steiner ute i havet. Hvis man ikke er altfor seint ute er det som regel problemløst å finne sin egen lille vik eller klippe selv i høysesongen juli/august.
Det er veldig fint å snorkle her og selv om det ikke er så mye fargerike koraller er det nok av fisk, kråkeboller, sjøanemoner osv å se på. For de som liker å buldre på steinene og/eller hoppe og stupe er det også et utall av muligheter.
De små sandstrendene egner seg ypperlig for de aller minste barna, som kan boltre seg fritt og uten fare.
Det ligger en restaurant oppe ved parkeringsplassen, men den er forholdsvis dyr.