Skip to main content

Bodri

Veibeskrivelse fra Ile Rousse: Ca 5 minutter på N197 i retning Calvi. Etter passering av supermarkedet og Fogata-kinoen på toppen av bakken kjører du forbi nedkjørselen til en stor campingplass. En sving eller to til så ser du innkjørselen til campingplassen fra sør. Rett etter denne går det en bratt vei ned til parkeringsplassen (betaling om sommeren) for Bodri-stranda. Vanligvis står det et skilt til Roc e Mare-restauranten her. Fra parkeringsplassen følger du veien nedover, over jernbanesporet og videre til høyre og ned på stranda.
Kart: 4249, Ile Rousse

Dersom du vil ha en avveksling fra den ganske folksomme og langgrunne stranda i Ile Rousse, men ikke har lyst til å kjøre så langt, så kan Bodri-stranda være et godt alternativ. Det tar neppe mer enn 5 minutter med bil fra sentrum i Ile Rousse, men gir allerede en ganske annen opplevelse enn stranda inne i byen.

Dette er ingen spesielt stor strand, men siden den ligger nesten litt bortgjemt er den sjelden full. Som på de fleste av strendene på Korsika er sanda gulhvit og ganske fin, men ikke for fin.

Det er ofte stille og lite bølger, men når det blåser blir det fort flotte bølger som er ypperlige å leke seg i for eksempel med et lite surfebrett som man får kjøpt i butikken for en 15-20 Euro.

Det finnes kun en strandrestaurant her, som serverer drikke, is osv. Til lunsj har den også enkle matretter som omelett, salat etc.

Det er vanligvis ingen strandvakter som passer på, så man er selv ansvarlig for å sjekke bølger og strøm. Dersom det er andre folk i vannet er det stort sett ingen problemer.

I retning Calvi er det flere, lignende strender. Det er stort sett greitt å gå på stiene mellom strendene, men vær forsiktig - ikke gå på jernbanesporet!