Skip to main content

Algajola

Veibeskrivelse fra Ile Rousse: 
Ca 10 minutter på N197 i retning Calvi.
Kart: 4149, Calvi

Algajola er en liten landsby mellom Ile Rousse og Calvi. I landsbyen er det en rekke små og hyggelige hoteller og restauranter og et yrende liv i sommermånedene.
Men hovedattraksjonen er nok den flotte stranda. Den er mange hundre meter lang og ganske bred. Sanda er gulhvit og ganske fin, men ikke for fin. Vinden og bølgene bygger opp sandbanker ute i vannet, slik at det blir en blanding av grunner og dypt vann.

Det er ofte stille og lite bølger, men når det blåser blir det fort flotte bølger som er ypperlige å leke seg i for eksempel med et lite surfebrett som man får kjøpt i butikken for en 15-20 Euro.
Det ligger en rekke små og forholdsvis rimelige restauranter bortover stranda, som serverer drikke, is osv. De fleste har også enkle matretter som omelett, salat etc.
Strandvaktene passer på (kun i sommersesongen!) fra et tårn midt på, og en tavle opplyser om temperaturen i lufta og vannet. Dersom det er sterk vind og/eller mye strøm i vannet flagges det med gult eller rødt flagg. Er det røde flagget oppe bør man absolutt ikke gå ut i vannet.