Skip to main content

Strender

Strendene på Korsika er utrolig flotte, og bortsett fra i høysesongen (midten av juli til begynnelsen av september) er de som regel langt fra fulle, i hvert fall i ukedagene. For oss nordboere, som stort sett synes 17-18 grader er helt akseptabel badetemperatur varer badesesongen fra mai til slutten av oktober.

Strendene som er omtalt her befinner seg i Balagne-området på nord-vestkysten, men man finner tilsvarende strender rundt hele kysten av Korsika. 


Algajola

Algajola
Hvor: Balagne

Algajola er en hyggelig landsby mellom Ile Rousse og Calvi. I tillegg har den en av de flotteste strendene på Korsika!

Bodri

Bodri
Hvor: Ile Rousse/Balagne

Ei lita, hyggelig strand nedenfor L'eclerc-supermarket på toppen av bakken fra Ile Rousse.

Ile Rousse (Isula Rossa)

Ile Rousse (Isula Rossa)
Hvor: Balagne

Flott badestrand midt i Ile Rousse. Langgrunt!

Lozari

Lozari
Hvor: Balagne

Nesten like flott strand som i Algajola, men utsatt beliggenhet (vind).

Ostriconi

Ostriconi
Hvor: Balagne

Ostriconi er den siste stranda nordover fra Ile Rousse før Desert des Agriates.

Punta Spanu

Punta Spanu
Hvor: Balagne

På klippene og de små strendene på Punta Spanu er det nesten som å være i Norge, - bortsett fra temperaturen:-)

Turalternativer – strender

Utgangspunktet er Balagne

Utgangspunktet for beskrivelsene på disse sidene er Balagne-området nord-vest på Korsika, som avgrenses av Galeria i sør og Ostriconi og Desert des Agriates i nord. De fleste fjellturene er på den nordlige delen av Korsika, inn i dalene sørover langs aksen fra Ostriconi til Corte. Se oversiktskart.

Hvordan finne fram

Det er forhåpentligvis enkelt å finne fram på disse nettsidene. Som det framgår av hovedmenyen ovenfor så har jeg lagt ut en del beskrivelser og turforslag innen kategoriene fjellturer, elveturer og strender. I tillegg har jeg lagt inn litt informasjon om ulike måter å komme seg til Korsika på, samt litt om geografi og historie.

Husk at selv om Korsika ligger i Middelhavet betyr ikke det at det er sol og sommervarmt hele året. Beskrivelsen av strendene og elveturene er derfor mest aktuelle i perioden mai til oktober, om vinteren er vannet for kaldt (13-14 grader i havet, iskaldt i elvene). Omvendt er fjellturene mest aktuelle om våren og høsten, da det kan bli vel varmt i juli-august (men fullt mulig dersom du er villig til å stå opp tidlig). Dersom turen egner seg for barn har jeg tatt med dette.

I tillegg har jeg tatt med litt informasjon som kanskje kan være av interesse for deg som ønsker å vite mer om hvordan du kommer dit, geografi, litt historikk og kulturhistorie.