Skip to main content

Boucle de Santa Lucia

Type tur: Forholdsvis lang men enkel fottur på fine stier
Tidsforbruk: 2-2,5 timer
Høydeforskjell: 430 meter
Veibeskrivelse fra Ile Rousse: Følg N197 til rundkjøringen ved Camp Raffalli, deretter D151 opp til Calenzana. Samme vei tilbake eller via Zilia og Catteri. Parkering på plassen foran kirka eller litt lenger oppe i byen.

En fin tur som også kan passe for barn. Antagelig litt for varmt midt på sommeren, med mindre man starter tidlig, men ypperlig vår- og høsttur.

Følg skiltene til GR 20 oppover i landsbyen. Der hvor GR 20 begynner (opp til venstre) er det også skilt til de to mindre rundturene. Følg merkingen (gul og blå) bortover gata helt til den ender i en grusvei og et hus på høyre side. Her går stien innover og deretter oppover mot høyre. Tydelig merket med små, blå punkter/trekanter. 

Stien fortsetter gjennom furuskogen, med flere små og større opp- og nedstigninger. Av og til avløses stien av gamle grusveier. Retningen er stort sett vestover (mot flyplassen), inntil man begynner å stige for alvor og kommer opp på noen sletter. Gå gjennom ei grind og ta øyeblikkelig av til venstre langs kanten av et jorde. Små varder (og blå merker) viser vei, men det kan av og til være litt rotete. Over toppen av ryggen blir så stien tydeligere igjen og fortsetter oppover langs fjellsida i retning Bonifatu-dalen på en fin sti med moderat stigning. På toppen av neste rygg står det et skilt: Boucle de Santa Lucia (ca 3 km). Stien svinger nå langsomt østover, med flott utsikt mot dalen og fjellene innenfor. Etter ca 1 km kommer man til nok et skilt. Stien går nå nedover til bunnen av en nokså trang dal (bratt), deretter oppover igjen. Ved ca 6 km treffer man på Mare e Monti-stien, ta til venstre på denne og følg den opp til toppen av Bocca a u Corsu (586 moh). Deretter går stien videre nedover i retning Calenzana og kommer etter hvert inn på GR 20. Følg denne tilbake til Calenzana.