Skip to main content

Boucle de la Vallee d'Arbo

Type tur: Lett fottur på fine stier
Tidsforbruk: ca 3 timer
Høydeforskjell: 300 meter
Veibeskrivelse fra Ile Rousse: Følg veien fra Ile Rousse (forbi postkontoret og den store parkeringsplassen) opp mot Monticello. Kjør gjennom Monticello og følg skiltene til sportsplassen (Complexe sportif) helt på toppen. Parkering ved kapellet.
Kart: 4249 OT, L'Ile Rousse

Fra parkeringsplassen oppe på toppen ved kapellet går det en vei nordover, mellom idrettsplassen og den nye barneskolen. Følg veien ned en bakke og noen hundre meter bortover til den stopper, der er den tydelig sti som går videre. Etter en kort stund krysser stien veien (D63) og fortsetter videre nordover. Etter ca 3 km runder man høydedraget (som hele tida ligger på venstre side) og går i retning Ile Rousse i noen hundre meter før stien igjen svinger tilbake mot Monticellu. Etter hvert som man nærmer seg Monticellu er det flere alternative stier/veier, men det er forholdsvis enkelt å holde retningen oppover og til slutt tilbake på parkeringsplassen. Den siste delen av turen er på bilveien.

PS. De tre bildene på høyre side viser en fantastisk hage med skulpturer i metall. Skulpturhagen befinner seg nede i dalen på veien tilbake til Monticellu.