Skip to main content

Hvordan komme til Korsika

Det er flere måter å komme seg til Korsika på, men det enkleste er nok fremdeles å ta fly. I skrivende stund (2023) er det meg bekjent kun Norwegian som flyr direkte fra Norge til Korsika, både til Ajaccio og Bastia, men kun i sommerhalvåret, i tillegg til charterturer med den svenske turoperatøren Langley. De har kontorer i Oslo og tilbyr turer/transport i perioden april til oktober. De flyr blant annet direkte Oslo-Bastia med busstransport til Calvi (ca 1 time).

Direkte fly Oslo til Korsika

Norwegian har nå flyruter uten mellomlanding fra Oslo til både Ajaccio og Bastia. Foreløpig kun i sommerhalvåret (april - oktober) og begrenset til bestemte ukedager. Dersom flytider/dager passer for deg, er dette den klart enkleste, raskeste og rimeligste måten å komme fra Norge til Korsika på.

Velg riktig flyplass

Vær klar over at det er 4 ulike flyplasser «i hvert sitt hjørne» av Korsika. Hvis du leier bil direkte på flyplassen spiller det kanskje ikke så stor rolle om du flyr til Bastia, Calvi eller Ajaccio (eventuelt til Figari), men hvis du f.eks. stort sett skal oppholde deg i Balagne-området og har et tidlig fly hjemover er det enklest å fly til og fra Calvi, da det fort tar 3-4 timer å kjøre fra Ajaccio til f.eks. Ile Rousse, mens det bare tar ca 20 minutter fra Ile Rousse til St. Catherine-flyplassen utenfor Calvi.

Oslo – Nice – Calvi (Bastia) eller Oslo – Paris – Calvi (Bastia)?

Vår erfaring er at de to beste alternativene er med SAS eller Norwegian enten til Nice eller Paris (Orly), og så videre med Air Corsica til Calvi eller Bastia. Det er to ting som det kan være greitt å huske på:

  1. Unngå bytte av flyplass i Paris, det er tidkrevende og stressende. Det vil si at hvis du flyr til Charles de Gaulle-flyplassen bør du også finne en korresponderende fly til Korsika som flyr fra samme flyplass. Tilsvarende hvis du flyr til Orly.
  2. Sjekk at du rekker det korresponderende flyet videre. Flyr du med SAS eller Norwegian fra Norge, men videre med Air France/Air Corsica, har du ingen rettigheter om du ikke rekker det andre flyet. Slik sett er Nice å foretrekke, det er som regel enkelt å finne et fly til og fra Oslo som passer godt med flyet til og fra Korsika. På det beste har vi opplevd å være framme på Korsika 6 timer etter at vi dro fra huset vårt!
  3. Ferge: Det er fullt mulig å ta en ferge fra Nice til Calvi eller Bastia (noen ganger også til Ile Rousse). Corsica Ferries har (nesten) daglige fergeavganger i sommersesongen (atskillig færre om vinteren).

Kjøre bil fra Norge

Dersom du kommer med bil fra Norge må du ta ferge over til Korsika. Italienske Corsica Ferries går fra Livorno og Savona i Italia, og fra Nice og Toulon i Frankrike. Franske SNCM gikk konkurs for et par år siden og er nedlagt. Det er gjennoppstått som Corsica Linea, men har kun avganger fra Marseille foreløpig. Det lønner seg å bestille billetter på forhånd. Begge fergeselskapene har greie nettsider både på fransk og engelsk, og bestilling via Internett er problemløst.