Skip to main content

l'Orto di u Piobbu-hytta

Type tur: Fottur
Tidsforbruk: Ca. 5 timer t/r fra Maison forêt de Bonifatu
Høydeforskjell: Ca. 1100 meter
Veibeskrivelse fra Ile Rousse: Følg hovedveien N197 sørover mot Calvi. Ta av til flyplassen i rundkjøringa. Fortsett noen kilometer videre på D251. Kjør rett fram i krysset hvor man tar av til Galeria. Derfra er det ca 10 km på en smal og svingete vei opp til Maison forêt. Gode parkeringsmuligheter (betaling i sommerhalvåret). Samme vei tilbake. Fra Ile Rousse er det ca 45 minutter å kjøre.
Kart: 4149, Calvi

Maison de Foret i Bonifatu-skogen er utgangspunktet for en rekke turer i tillegg til bading og buldring i Figarella-elva. To av de mest populære er turene opp til overnattingshyttene for GR20;  l'Orto di u Piobbu- og Carrozzu-hytta. Turen til l'Orto di u Piobbu er vesentlig lengre enn til Carrozzu-hytta.

Parkeringsplassen nedenfor Maison de forêt går i terrasser nedover mot elva. Fra den nederste parkeringsplassen går det en sti bratt ned til elva og over ei flott hengebru. Deretter følger man en tydelig sti oppover og innover dalen.

Hvis man ikke går ned til venstre til elva, men fortsetter oppover en grusvei ca 2 km i retning av Carrozzu, kommer man til en liten plass nede ved elva igjen. Her kan du krysse elva og fortsette oppover dalen til venstre på noe som tydlig er rester etter en vei med betongdekke (fra 2. verdenskrig?) en km eller to.

Uansett utgangspunkt er stiene innover og oppover dalen brede og tydelige (og godt skiltet), og etter ca 3 timer er du oppe ved refugioet l'Orto di u Piobbu på ca 1600 meter, altså en høydeforskjell på ca 1000 meter. Det er en flott, men litt angstrengende tur gjennom skogen med store Lariccio-furutrær.

Nedover kan du gå en av de to stiene, eller holde lenger mot høyre for å ta en avstikker opp på kanten av ryggen. Det er en liten omvei, men gir en fantastisk utsikt mot dalen i retning Calvi.