Skip to main content

Carrozzu-hytta

Type tur: Fottur
Tidsforbruk: Ca. 3 timer t/r fra Maison forêt de Bonifatu
Høydeforskjell: Ca. 700 meter
Veibeskrivelse fra Ile Rousse: Følg hovedveien N197 sørover mot Calvi. Ta av til flyplassen i rundkjøringa. Fortsett noen kilometer videre på D251. Kjør rett fram i krysset hvor man tar av til Galeria. Derfra er det ca 10 km på en smal og svingete vei opp til Maison forêt. Gode parkeringsmuligheter (betaling i sommerhalvåret). Samme vei tilbake. Fra Ile Rousse er det ca 45 minutter å kjøre.
Kart: 4149, Calvi

Maison de Foret i Bonifatu-skogen er utgangspunktet for en rekke turer i tillegg til bading og buldring i Figarella-elva. To av de mest populære er turene opp til overnattingshyttene for GR20;  l'Orto di u Piobbu- og Carrozzu-hytta. Turen til Carrozzu-hytta er vesentlig kortere enn til l'Orto di u Piobbu.

Carrozzu ligger på litt over 1200 meter, slik at høydeforskjellen fra Maison de Foret «bare» er på ca 700 meter. Stien starter der grusveien slutter, det er bare å fortsette rett fram og oppover. Det er godt merket og stien er bred og tydelig. Man må krysse noen bekker og elver, men på det eneste stedet hvor det kan være litt mye vann er det bygget ei flott hengebru.

Begge hyttene er betjent om sommeren og serverer både (enkel) mat og drikke.

Som noen av bildene viser så kan man ta denne turen også på vinterstid, men da bør man være forberedt på både snø og eventuelt is på stien oppover.