Skip to main content

Bocca di Bonassa

Type tur: Fottur
Tidsforbruk: 4-5 timer t/r fra Maison forêt de Bonifatu
Høydeforskjell: Ca. 800 meter
Veibeskrivelse fra Ile Rousse: Følg hovedveien N197 sørover mot Calvi. Ta av til flyplassen i rundkjøringa. Fortsett noen kilometer videre på D251. Kjør rett fram i krysset hvor man tar av til Galeria. Derfra er det ca 10 km på en smal og svingete vei opp til Maison forêt. Gode parkeringsmuligheter (betaling i sommerhalvåret). Samme vei tilbake. Fra Ile Rousse er det ca 45 minutter å kjøre.
Kart: 4149, Calvi

Ut fra Maison forêt de Bonifatu går det en rekke fine stier, blant annet sørover opp til passet Bocca di Bonassa på ca 1300 moh.

Utgangspunkt for turen er stien oppover til høyre rett etter brua før man kjører inn på parkeringsplassen. Stien oppover er tydelig og godt merket. Etter en stund kommer man til et stiskille, her holder man til venstre. Stien slynger seg oppover i sikksakk gjennom den flotte Laricio-skogen. Fordi man delvis går i skyggen egner turen seg også midt på sommeren.

Etter en par timer kommer man over kanten og kan følge stien bortover noen hundre meter, og tilslutt litt opp og over kanten. I passet er det en gammel steinhytte, og her kan det passe godt å ta en matpause, hvis ikke sola steker for mye.

Det er selvsagt mulig å følge samme veien tilbake, men stien på venstre side av høydedraget nedover er like fin som den på venstre side, og på den måten får man en fin rundtur.

Denne stien kan du enten følge helt ned til veien (følg deretter veien noen hundre meter oppover/bortover til Maison forêt de Bonifatu, eller man tar av til høyre i et stiskille noen hundre meter før man når veien og følger denne stien (mye opp og ned) til man kommer tilbake til stien som førte oppover, da er det bare noen minutters gange ned til Maison forêt de Bonifatu.