Skip to main content

På tur i og langs Tavignanu-elva

Veibeskrivelse:

Følg hovedveien N193 i retning Corte. Inne i Corte tar du opp til høyre mot parkeringsplassen ved fortet. Ut fra parkeringsplassen i retning dalen går det en smal vei oppover mot høyre. Etter 10-20 meter tar stien av nedover mot venstre. Fra Ile Rousse er det ca 45 minutter å kjøre.

Kart: 4250, Corte, Monte Cinto

Om sommeren er en tur oppover Tavignanu-elva en fantastisk opplevelse. Turen gjøres helst i badetøy, da det er mange store og små kulper som må forseres, og man skal være ganske flink til å (fri)klatre hvis man vil ta seg tørrskodd oppover hele veien.

En tur i Tavignanu-elva kan kombineres med en tur i Corte, siden stien begynner og slutter oppe ved inngangen til fortet i byen.

Når du har tatt av på stien innover dalen må du være litt oppmerksom. Hovedstien går ikke nede ved elva, men holder seg ganske høyt oppe i skråningen ovenfor. Etter ca 100 meter skiller stien seg; oppover til hovedstien innover dalen, nedover mot elva. Hvis du skal følge elva innover dalen tar du ned til venstre her. Etter noen hundre meter gjennom kratt og over noen jorder kan man gå helt ned til elva og begynne «buldringen» og badingen.

Nå er det bare å gi seg i vei oppover til man finner en kulp man liker. Det er faktisk mulig å gå nesten hele elva oppover, men da kan det kanskje lønne seg å ta seg opp til hovedstien på veien tilbake for å spare tid.

Vannet er krystallklart og deilig og kjølig, bortsett fra helt i slutten av juli og i august, da blir vannstanden noe lavere og temperaturen øker.

Barnevennlig: Turen er fin for barn, i hvert fall de som kan svømme.

NB! Som i alle elver på Korsika må man se an været. Av og til kan det komme voldsomme regnskyll, særlig på ettermiddagene i varme perioder, og da kan vannet i elvene stige utrolig fort. Dersom du merker at det kommer mørke, truende skyer er det antagelig sikrest å komme seg bort fra elva så raskt som mulig.

Merk: Det kan være lurt å ha en vanntett sekk eller pose til å legge fotoapparat etc. i. Noen steder er det vanskelig å ta seg fram tørrskodd.

Turalternativer

På tur i og langs Tavignanu-elva

På tur i og langs Tavignanu-elva

På tur i og langs Tavignanu-elva

På tur i og langs Tavignanu-elva
På tur i og langs Tavignanu-elva