Skip to main content

Bading og buldring i Fangu

Hvis du tilbringer (deler av) ferien i Balagne-området på nord-vestkysten av Korsika bør du unne deg en tur til Fangu-dalen. Det er som regel god plass og enkelt å finne et fint sted med litt skygge. Vannet er krystallklart og deilig og kjølig, bortsett fra helt i slutten av juli og i august.

Stedet er enkelt å finne: Følg D251 forbi flyplassen utenfor Calvi og ta av til høyre på D51 i retning Galeria. Etter en flott tur over passet Bocca di Marsulinu (ca 500 moh) og gjennom dalen på den andre siden kommer du ned til brua over Fangu-elva. Dessverre ser du ikke stort til den her, i sommerhalvåret forsvinner den under bakken. Kjør over brua og bort til krysset, hvor du tar til venstre oppover D81 en km eller to. Ved en liten husklynge (restaurant) tar du til venste oppover dalen på D351. Etter noen kilometer på denne kjører du gjennom en liten landsby (Tuarelli). Etter dette punktet kan du egentlig stoppe hvor som helst hvor du ser elva, det er mengder av fine badesteder. Hvis du fortsetter noen få kilometer til begynner veien å svinge, her er enkelt å parkere langs veien og kort vei ned til elva.

Det er som regel god plass og enkelt å finne et fint sted med litt skygge. Vannet er krystallklart og deilig og kjølig, bortsett fra helt i slutten av juli og i august.

I tillegg til bademulighetene er det nok av steiner og klipper å klatre på. Sikring er som regel unødvendig, da man bare faller i vannet hvis man er uheldig...

Det er også fint å gå/klyve/svømme oppover eller nedover elva.

Barnevennlig: Turen er fin for barn, i hvert fall for de som kan svømme.

NB! Som i alle elver på Korsika må man se an været. Av og til kan det komme voldsomme regnskyll, særlig på ettermiddagene i varme perioder, og da kan vannet i elvene stige utrolig fort. Dersom du merker at det kommer mørke, truende skyer er det antagelig sikrest å komme seg bort fra elva så raskt som mulig.

Kart: 4149, Calvi

Turalternativer

Bading og buldring i Fangu

Bading og buldring i Fangu

Bading og buldring i Fangu

Bading og buldring i Fangu
Bading og buldring i Fangu